4

Premiär för Godnattpussar Podcast

Avsnitt 1: En god natts sömn - Sarah möter Marie Arturén
4
Transcript

No transcript...

Att göra denna podd har varit bland det roligaste, mest energigivande och peppigaste projektet jag har någonsin haft förmånen att jobba med.

Stundvis har det också varit bland det jobbigaste och mest frustrerande jag har varit med om, med en inlärningskurva som har varit så brant att jag nästan trillade av.

Det märks att Marie är proffs

Bland det roligaste och mest givande var så klart att få samtala med Marie. Vilken härlig människa. Hon bjöd verkligen på sig själv och fick mig att koppla av och vara helt naturlig när vi filmade. Det kändes så enkelt liksom, och bevisar fördelen av att jobba med en riktig artist, med många års vanor av att uppträda. Marie coachade mig (i smyg så klart!) och jag (nästan) anade att hon styrde då och då, bland annat genom att hålla ett lagom tempo, osv.

Drömgäst

Drömgästen för en nybörjare som jag helt enkelt.
Tack Marie!!

Som du hör under vårt samtal gjorde jag intervjun två gånger. Vi fick ta om det helt alltså. Tekniken strulade så in i bomben första gången, men återigen, proffs som hon är, fick jag lov av Marie att spela in en gång till.

Kom i kontakt med Marie

Vill du komma i kontakt med Marie, för att besöka hennes mysiga café i Grovare, Grovare Evenemang & Café får du några länkar här:

Maries hemsida - café: www.grovare.se
Maries hemsida - musik & underhållning: www.grovare.se/lillaformatet
Grovare Evenemang & Café på Facebook
Grovare Evenemang & Café på Instagram

Caféet ligger ungefär 20 minuter med bil från vår butik Godnattpuss på Storegården i Alboga,

Fasligt nöjd

Förutom de tekniska punkterna (se slutet på denna text för flera, om du roas av sådant, annars behöver du inte läsa det) måste jag säga att jag är riktigt nöjd med helheten. Jag har till och med låtit en del av de tekniska felen vara kvar avsiktligen.

I början av inspelningen du hör här finns det ganska mycket prassel med papper och sladdar. Den “riktiga” intervju hade inte börjat egentligen utan vi höll på att fixa med mikrofoner, sladdar och papper. Men när jag skulle redigera filmen kändes det mer naturligt att behålla försnacket mellan mig och Marie - i synnerhet då Marie även sjunger några strofer. Jag ville att du också skulle uppleva detta, så prasslandet fick ingå en stund.

Maries favoriter

Jag frågade Marie om hon kunde välja ett par produkter från Godnattpuss-butiken som hon skulle rekommendera till dig som favoriter. Hennes val ser du här nedan. Det var nattlinnet och sängstrumporna som hon tog på sig som “kostym” i samband med intervjun. Hon ville behåller dem helt enkelt. Mer positiv kritik kan man knappast få, eller hur? Och jag känner mig extra stolt över detta då det är produkter som vi har själva tagit fram till Godnattpuss. Så härligt att de blir godkända av Marie.

En stund tillsammans

Jag hoppas du kommer att ha det trevligt under vår stund tillsammans. Kanske blir du också nyfiken på Maries vackra teknik för att kunna falla i sömn, som hon uttrycker det.

Det skulle vara roligt att få höra hur det går för dig om du provar det själv. Skriv gärna en rad här i kommentarerna i så fall. Eller hör av dig på annat sätt.

Du kanske redan har en egen avslappningsteknik som fungerar för dig förresten. Det vore intressant att få veta hur du gör i så fall.

Hör gärna av dig

Har du feedback om dagens avsnitt, eller idéer eller önskemål om innehållet i Godnattpuss podden i framtiden får du jättegärna höra av dig om det. En god natts sömn blir ett av teman vi återkommer till ofta, men förslag om andra teman är välkomna också.

Vill du läsa om några av punkterna jag har på önskelistan att förbättra till nästa gång kan du läsa dem nedan. Annars tackar jag för mig här.

Innerligt tack för att du väljer att hålla mig sällskap på resan här på Godnattpussar. Klicka gärna på prenumerationslänken här om du inte redan får mina nyhetsbrev, så får du information direkt när jag avsnitt 2 av Godnattpuss-podden släpps.

Må bra!
Godnattpussar,
Sarah


Förbättringslistan till nästa gång…

Ljudet (
sorry - del 1)

Det som har varit svårt att få riktigt bra är ljudet. Jag veeeeet att ljud är det bland det allra viktigaste på en podd, så jag har haft ångest för flera saker:

Maries mikrofon var inställd på lägre volym är min, så för att höra Marie har jag fått höja volymen på hela inspelningen. Resultatet blev att jag “skriker” ibland. Sorry.

När jag introducerar podden i början låter det lite som om jag sitter i en plåtburk. Som tur är blir ljudet bättre efter det, men makrillburksljudet måste jag fixa till nästa inspelningen ju.

Musiken sänks och höjs utan särskild mycket finess här och var (och jag som har varit DJ tidigare i mitt liv - DJ Sarah får rysningar av detta!)

Ljuset (sorry - del 2)

Visst ser du oss på filmen, men det är inte den behagliga mysbelysningen jag drömde om precis. Det där med fotoljus inomhus får jag öva mer på helt enkelt.


4 Comments
Godnattpussar (från Sarah på Godnattpuss)
Godnattpussar Podcast
Livets stunder – vår filosofi.
När livet bara rusar förbi i ett hiskeligt tempo siktar vi mot mer fokus på välbefinnande, balans & närvaro. Att berika livet stund för stund. På Godnattpuss vill vi utforska dessa stunder tillsammans med dig.
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
Sarah på Godnattpuss